nieuws

Bos: wetgeving niet oorzaak van onduidelijke beleggingspolissen

Archief

Minister Bos (Financiën) vindt dat verzekeraars zich niet moeten verschuilen achter oude wetgeving in de discussie over de ‘intransparantie’ over beleggingsverzekeringen.

Bos heeft de Tweede Kamer vorige week geïnformeerd over aanbeveling van Ombudsman Wabeke over beleggingsverzekeringen. Daarin oordeelt Wabeke dat ook de overheid met steeds wijzigende regelgeving een rol heeft gespeeld in de onduidelijkheid voor de consument. “De ontwikkeling van regelgeving met betrekking tot informatieverstrekking van de afgelopen jaren is een uiting van de veranderde inzichten in dit opzicht”, zegt Bos daarover. “Verzekeraars hadden niettemin onafhankelijk van de regelgeving de plicht om consumenten tijdig, op een juiste en volledige wijze te informeren over de kenmerken van door hen aan te schaffen producten.”
Feitenonderzoek
Grote verzekeraars als Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd vinden echter dat de praktijk van de jaren negentig niet kan worden afgemeten aan de normen van nu en stellen naar de toenmalige maatstaven juist te hebben gehandeld.
Bos noemt in zijn brief ook het langverwachte feitenonderzoek naar beleggingsverzekeringen, dat een analyse moet geven van de markt voor deze producten. “Dat onderzoek zal volgens planning eind april worden afgerond.”

Reageer op dit artikel