nieuws

Bos: ‘eer om Swenker op te volgen’

Archief

Hij vindt het een eer om mr

Paula Swenker op te volgen. “Ze is namelijk ooit mijn baas geweest”, zegt drs. Chiel Bos (53) die medio september directeur zorg wordt bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Bos, oorspronkelijk huisarts en sociaal geneeskundige, werkte van 1987 tot 1992 bij de VNZ, de ‘ziekenfonds’-voorloper van Zorgverzekeraars Nederland. Hij kwam daar binnen als medisch farmaceutisch adviseur en ging er weg als sectorhoofd ‘vrije beroepsbeoefenaren’. In de laatste twee jaren werkte hij onder Swenker. Hierna was Bos een jaar staflid bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. Sinds 1993 werkte hij bij arbodienst De Twaalf Provinciën, waar hij vorig jaar directeur concernrelaties werd. Bos vindt zijn nieuwe baan een uitdaging, omdat er in de zorgsector veel zal veranderen. Zo zal marktwerking steeds meer het instrument worden om knelpunten in de zorg op te lossen. “Er wordt bijvoorbeeld al tien jaar gepraat over het probleem van de wachtlijsten, maar het ziet er nu naar uit dat dankzij marktwerking de wachtlijsten zullen slinken.” Er zijn nog veel knelpunten weg te werken, vindt Bos. “Het tekort aan verplegend personeel bijvoorbeeld.”

Reageer op dit artikel