nieuws

Borghols neemt For Finance over

Archief

Borghols Groep in Amsterdam de moedermaatschappij van onder meer Paerel Leven heeft de naam en de portefeuille van For Finance in Bennebroek overgenomen. Deze financieel dienstverlener werd begin deze zomer failliet verklaard (zie AM 12, pag. 8).

De nieuwe naam van het bedrijf is Borghols For Finance. “For Finance was in onze ogen een sterk merk met een uitstekend netwerk dat goed past in ons ‘meerkanalenbeleid'” zegt Dennis Masselink van Borghols die directeur van het nieuwe bedrijf is geworden. “Het faillissement van For Finance was een klassiek voorbeeld van een kantoor dat problemen krijgt door te snelle groei.”
De portefeuille van For Finance telt 2.600 relaties. Van de zeven vestigingen in de regio Haarlem blijft in de nieuwe constructie alleen het kantoor Haarlem/Schalkwijk bestaan. Verder zal er worden gewerkt vanuit vestigingen in Amsterdam (het hoofdkantoor van de Borghols Groep) en Roermond. De Roermondse vestiging was oorspronkelijk het kantoor van de tot Borghols behorende financieel dienstverlener Tristan and Galahad maar dit bedrijf is opgegaan in Borghols For Finance.
Nieuwe kantoren
Ook zijn er volgens Masselink concrete plannen om nieuwe kantoren te starten of over te nemen. Borghols For Finance zal de producten van zusterbedrijf Paerel Leven en beleggingsproducten van Vierlander gaan aanbieden maar uiteraard gaan we ook diverse polissen van andere verzekeraars verkopen, zegt hij.
Van de 21 werknemers van For Finance gaan vier mensen over naar Borghols, onder wie oprichter en directeur Rick Tol. Borghols For Finance zal voor verkoop en administratie gebruikmaken van de diensten van Melching Assuradeuren in Drachten.

Reageer op dit artikel