nieuws

Boos opgestapt bij Reaal Groep

Archief

Cees Boos van de raad van bestuur van Reaal Groep is begin deze week opgestapt. Zijn vertrek houdt verband met de voorgenomen fusie tussen Reaal en SNS Groep.

In de nieuwe raad van bestuur van SNS/Reaal is geen plaats ingeruimd voor Boos, waardoor deze liever de eer aan zichzelf houdt. Deze conclusie mag getrokken worden uit de officiële mededeling van Reaal Groep. Volgens deze verklaring ziet Boos in de bestuurlijke structuur van SNS/Reaal “niet voldoende perspectief en uitdaging voor zichzelf”.
Bestuursvoorzitter Wout Tuinenburg van Reaal Groep en aankomend vice-voorzitter van SNS/Reaal bevestigt dat Boos het slachtoffer geworden is van de fusie. “Het is dringen aan de top. SNS heeft een raad van bestuur van vier leden en wij van drie. Het nieuwe bestuur van SNS/Reaal telt vijf mensen zodat er twee moeten afvallen. Bij ons is dat Boos, het is niet anders.”
Hooge Huys
Begonnen in 1986 als directeur leven en schade van Hooge Huys werd Boos twee jaar later benoemd tot lid van de raad van bestuur en in 1989 tot voorzitter.
Na de overname van Hooge Huys door Reaal kwam hij in de raad van bestuur van Reaal Groep. Boos was tevens interim-directievoorzitter van Hooge Huys, die na de integratie van Helvetia het intermediairsbedrijf van Reaal vormt. Inmiddels is in deze vacature voorzien door de benoeming van Mel Kroon, die op 7 april aantreedt. Zelf zegt Boos nog geen nieuwe werkkring gevonden te hebben.
Volgens Tuinenburg zal het formele besluit over het samengaan van Reaal en SNS begin mei kunnen worden genomen. “De adviesaanvraag is formeel ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad van beide concerns. Zij denken zo’n vier weken nodig te hebben om tot een afweging te komen.”

Reageer op dit artikel