nieuws

Bonusprovisie blijft nog ongemoeid

Archief

Het initiatief van Aegon om op vier nieuwe beleggingsverzekeringen geen bonusprovisie meer uit te keren, lijkt geen navolging te vinden.

Bij de nieuwe ‘Aegon Verzekeren&Beleggen’-producten wordt alleen nog reguliere provisie betaald; er wordt dus ook geen bonus uitgekeerd voor het behoud van polissen. Het voordeel gaat rechtstreeks naar de klant, zegt Aegon (zie ook pag. 43).
Andere grote levensverzekeraars zeggen (nog) niet aan de bonus te tornen. Het meest concreet reageert Fortis ASR: “We zijn kritisch op een uitwijk naar alternatieve beloningsvormen die niet worden gecommuniceerd aan de klant, zoals bonusprovisie. Het is echter een onderdeel van het beloningsbouwwerk, dus dat halen we er niet zomaar tussenuit.”

Reageer op dit artikel