nieuws

Bonden willen 3% loonsverhoging ING

Archief

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor ING gaan binnenkort van start.Van vakbondszijde wordt ingezet op een loonsverhoging van 3% per jaar.

De volgende onderhandelingsronde vindt plaats op 13 en 14 maart. “Mede gelet op de laatste ontwikkelingen (reorganisaties en outsourcingen) is ons gebleken dat de zekerheid dat iedere medewerker tot aan het pensioen bij ING blijft werken, niet meer solide is. Dat betekent dat werkgever en werknemer moeten investeren om de inzetbaarheid van de medewerkers te vergroten, zodat zij makkelijker kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen”, aldus de CNV, die er in dit kader voor pleit ‘interne mobiliteit’ deel uit te laten maken van de cao. De intentie is in april tot een nieuwe cao te komen.

Reageer op dit artikel