nieuws

Bonden en CED weer in gesprek

Archief

De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor CED lijken uit de impasse.

De CED-directie heeft een nieuw bod op tafel gelegd, dat wat meer marktconform zou zijn dan de voorgaande voorstellen. Men houdt weliswaar vast aan een driejarige CAO, maar de structurele loonsverhogingen zijn opgetrokken naar 1,5% voor 2006, 1,75% voor 2007 en 2% voor 2008. De pensioenfranchise is verlaagd. “Wij hebben het gevoel dat de standpunten van de bonden en CED hiermee een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen en dat dit tot een CAO-akkoord zal gaan leiden”, aldus een woordvoerder van CED.
Vakbond De Unie vindt het salarisperspectief weliswaar verbeterd, maar kan zich niet vinden in de voorgestelde afschaffing van de leeftijdsafhankelijke ADV-dagen, waar geen compensatie tegenover staat. “Al met al een mager resultaat dat beslist niet het niveau heeft van elders afgesproken regelingen”, aldus De Unie, die het voorstel met een neutraal advies aan de leden heeft voorgelegd.

Reageer op dit artikel