nieuws

Bond in beroep tegen NVA-uitspraak

Archief

De Consumentenbond gaat in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie over de claim van de NVA dat haar leden onafhankelijk zijn en de belangen van consumenten behartigen. Volgens de bond is die claim niet op z’n plaats, omdat NVA-leden geen openheid willen geven over hun beloning. “De commissie volgt de NVA in de stelling dat je onafhankelijk bent als je vrij bent in de keuze van product en aanbieder”, aldus Consumentenbond-woordvoerder Pauline van de Brandhof. “Wij vinden dat onafhankelijk is dat je het belang van de consument stelt boven financieel belang.”

De bond diende eerder ook een klacht in tegen collega-intermediairorganisatie NBVA. De Reclame Code Commissie behandelt die klacht op 1 juni. Wanneer het beroep in de NVA-zaak dient, is nog onbekend.

Reageer op dit artikel