nieuws

Boeziek (Chubb) moet veld ruimen voor Van der Vossen

Archief

Charles Boeziek (52) is afgelopen week door de Amerikaanse Chubb-top op non-actief gesteld als directeur van de Nederlandse vestiging van Chubb Europe. Zijn opvolging is razendsnel geregeld in de persoon van St.Paul-directeur Bert van der Vossen (35), die per 1 juni in dienst treedt.

Boeziek is nog niet op de hoogte van de aanstelling van Van der Vossen als wij hem daarover thuis benaderen. Hij zegt zelf ook niet te weten waarom hij op non-actief gesteld is. “Ik heb slechts het verzoek gekregen of ik naar huis wilde gaan. De argumenten die ze daarvoor aandroegen zijn nauwelijks serieus te noemen, dus naar de ware reden moet ik nog gissen”, aldus Boeziek. Volgens hem is Chubb momenteel bezig met het telefonisch informeren van relaties, waarbij zij het ontslag van Boeziek melden. “Maar dat klopt niet, want naar mijn weten ben ik nog gewoon in dienst.” Boeziek heeft in 1988 de Nederlandse vestiging van Chubb Europe opgezet. Afgelopen jaar boekte het bedrijf een premie-inkomen van f 55 mln.
Bij Chubb is niemand aanwezig die commentaar op de situatie wil geven. Niet alleen het plotselinge vertrek van Boeziek, maar ook de benoeming van Bert van der Vossen tot algemeen directeur is opmerkelijk te noemen. Van der Vossen vertrok namelijk eerder dit jaar van Chubb naar St. Paul en keert nu dus binnen vijf maanden terug in de functie van Boeziek. Deze had Van der Vossen nota bene zelf negen jaar geleden binnengehaald.
Charles Boeziek: “Naar mijn weten ben ik nog gewoon in dienst”.

Reageer op dit artikel