nieuws

Boete

Archief

Carglass heeft berekend dat er circa 200.000 auto’s in ons land rondrijden met forse voorruitschade. Aangezien de politie heeft laten weten strenger te zullen controleren op ondeugdelijke voorruiten met grote barsten of scheuren, riskeren deze autobezitters een boete, die kan variëren van _ 75 tot enkele honderden euro’s en intrekking van kentekenbewijs deel I, zo waarschuwt de autoruithersteller.

Geen probleem!
De vergelijkingssite Geencentteveel.nl kondigde onlangs aan een voorlichtingssite te starten, omdat bromfietsbezitters anders te laat zouden zijn met het opzeggen van hun verzekering. Het Verbond van Verzekeraars verwacht echter geen problemen: “Wij hebben onze leden vorig jaar geadviseerd de verzekerde tijdig in te lichten over de opzegtermijn, zodat hij voldoende tijd heeft om op te zeggen of over te stappen.”
CARculate bij AXA
AXA biedt de volmachtkantoren kosteloos een abonnement aan op CARculate. Met behulp van deze applicatie kan bij autoruitschade snel een overzicht worden verkregen van de kosten van een autoruit, gebruikte materialen en montage.
Trials
Trials, het initiatief van het Verbond van Verzekeraars om de rijvaardigheid van jongeren te bevorderen, beleeft dit jaar het derde seizoen. In totaal kunnen 1.500 jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Limburg hun rijvaardigheid testen. De aftrap vond op begin deze maand plaats op het TT-circuit in Assen.
Boot weg
Diefstal van vaartuigen blijft een probleem, aldus het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Cijfers over 2006 tonen aan dat het aantal diefstallen licht afneemt. De bijbehorende schadelast neemt echter nog steeds toe. Slechts 8% van de boten wordt teruggevonden.

Reageer op dit artikel