nieuws

Boer zoekt polis op internet

Archief

Topteam Agrarische Assurantiën, ontstaan uit Topland (Avéro Achmea), introduceert www.tractorpolis.nl, een site waarop boeren, loonwerkers en mechanisatiebedrijven eenvoudige agrarische verzekeringen zelf kunnen sluiten.

Niet alleen de site is nieuw, maar ook de Tractorpolis zelf. Het premievoordeel dat de boer behaalt door zelf de informatie aan te leveren, kan hij in eigen zak steken. Tractordealers kunnen hun klanten attenderen op deze site, waardoor ze zelf niet meer hoeven te bemiddelen in verzekeringen en toch de trekker in onderhoud kunnen houden.
Overigens blijft het wel mogelijk dat klanten voor andere, adviesgevoeliger producten kunnen terugvallen op het persoonlijke contact van de agrarische adviseurs van Topteam.
Verwachtingen
De onderneming is vier jaar geleden van start gegaan en heeft de omzet inmiddels zien verdubbelen, vertelt woordvoerder Jaap Roskam.
Het nu geïntroduceerde concept van Tractorpolis.nl is nieuw voor de agrarische markt en uniek in Europa. Roskam: “Het is de bedoeling de simplerisk-producten voortaan zoveel mogelijk door de boer zelf via internet te laten sluiten. We denken daarbij niet alleen aan trekkers, maar ook aan verzekeringen voor ander rijdend materieel, zoals de bestel- en personenauto’s van de boer, en aan aansprakelijkheidspolissen. Als de resultaten voldoen aan onze verwachtingen, zullen wij het concept in zeventien landen gaan uitrollen.”
Allianz is risicodrager van de Tractorpolis, die is genomineerd voor de Noviteiten Award op de Landbouw Werktuigen Beurs in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel