nieuws

Boekje over autoverzekeringen

Archief

Remi Viellevoye (39), sinds kort hoofd van de schade-afdeling van Polis Direct, heeft een boek geschreven over autoverzekeringen, getiteld: ‘De fatale seconde’.

Het 180 pagina’s tellende consumentenboek beschrijft juridische en verzekeringstechnische onderwerpen, aangevuld met casussen, verdeeld over vijftien hoofdstukken. Het voorwoord is van Leo de Haas, presentator van het tv-programma ‘Blik op de weg’.
Aan de orde komen onder meer twaalf soorten polissen, variërend van de wa-verzekering tot de old-timerpolis. Verder wordt in een stappenplan beschreven hoe een op maat toegesneden autoverzekering kan worden gekozen, en bij welke maatschappij die kan worden ondergebracht. “Ook de sturende rol van de tussenpersoon daarbij wordt vermeld, zegt Remi Viellevoye, voorheen werkzaam als hoofd autoschade bij de Zwolsche Algemeene.
Een greep uit de overige onderwerpen die behandeld worden: het aanvraagformulier (onder meer verzwijging, art. 251), de schade-afwikkeling, de expert, de schadeherstelketens, het Waarborgfonds, de klachteninstituten, het verkeersstrafrecht, en het consumentenrecht.
Het boekje is gesponsord door 36 bedrijven, waaronder veel schadeherstelbedrijven (en weinig verzekeraars). De kosten van het boek bedragen f 14,50. Voor informatie: uitgeverij Haakman te Naarden, tel: 035-694.56.12.
Remi Viellevoye: “Sturende rol van intermediair”

Reageer op dit artikel