nieuws

Boek Viellevoye maakt automobilisten mondig

Archief

Indachtig het motto ‘Wat iedere automobilist eigenlijk zou moeten weten’ is een pocketboek verschenen met als titel ‘Recht hebben en recht krijgen’.

Het boek van ruim tweehonderd pagina’s is geschreven door Remi Viellevoye (42), die een zeer ruime staat van dienst heeft op het terrein van de juridische aspecten van de afhandeling van autoschades. Na het voltooien van zijn studie rechten (met enkele maanden stage bij Ohra) in Nijmegen heeft hij eerst gedurende zes jaar bij Arag gewerkt. Vervolgens was Viellevoye vijf jaar in dienst bij de Zwolsche Algemeene en inmiddels alweer ruim drie jaar bij het aan de Bovag gelieerde Polis Direct. Daar heeft hij de afdeling Schade op poten gezet en maakt hij tevens deel uit van het managementteam.
In zijn boek gaat Viellevoye uitgebreid in op alle aspecten van de autopolis. Driekwart van de inhoud gaat over verzekering en schadebehandeling. Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan (de mogelijke perikelen bij)_aankoop en reparatie en er zijn specifieke hoofdstukken over motorfietsen en klassiekers.
Het pocketboek ‘Recht hebben en krijgen’ is door VNU uitgegeven onder nummer ISBN 90.5855.030.3 en kost f 17,50.
Remi Viellevoye schrijft al tien jaar voor het blad AutoWeek, waarin hij de rubriek ‘Recht’ verzorgt.

Reageer op dit artikel