nieuws

Blomsma herstelt van paardongeluk

Archief

Woudsend-directeur Wink Blomsma zit enkele weken thuis, na een ernstig ongeval tijdens het concours hippique in het Friese Buitenpost.

Blomsma nam begin vorige maand als vertegenwoordiger van sponsor Woudsend na de prijsuitreiking plaats in een sjees – een hoog zitbakje – achter een Fries paard. Het dier, gemend door een vrouw in Friese klederdracht, sloeg tijdens de ereronde op hol, waarna de sjees kantelde en Blomsma tegen de dranghekken werd gesmeten. Een gecompliceerde dijbeenbreuk met open wond aan het rechterbeen, een zwaar gekneusd linkerdijbeen en gebroken en gekneusde ribben waren onder meer het resultaat.
“Ik heb al bij al nog geluk gehad”, zegt Blomsma vier weken later. “Ik ben met een gangetje van 40 km/u tegen een paal geslingerd. Als dat een ander lichaamsdeel dan mij dijbeen had betroffen, had ik hier nu misschien niet meer gezeten.” Blomsma hoopt in de loop van september weer op het kantoor van Woudsend te verschijnen en handelt telefonisch inmiddels weer wat zaken af. “Maar van pijnstillers wordt je niet erg alert”, weet hij.
De 56-jarige Fries stapt in elk geval nooit meer in een sjees. “Woudsend sponsort dit evenement al langer en ik werd nu, samen met iemand van co-sponsor Friesland Bank Assurantiën, gevraagd zo’n ereronde te maken. Ik had nog nooit iets met een paard gedaan en zag er ook geen enkel risico in.” Blomsma kan nu aan den lijven ondervinden hoe de afhandeling van een letselschadedossier verloopt. “Tja, daar moet ik ook aan gaan denken. Wie de verzekeraar is, moet nog worden uitgezocht. Nee, ’t is niet Woudsend.”
Wink Blomsma.

Reageer op dit artikel