nieuws

BLG wordt geldgever van Univé-hypotheken

Archief

BLG Hypotheken heeft een arrangement gesloten met de koepelverzekeraar Univé. De Geleense geldgever zal de hypotheken verzorgen van de aangesloten onderlingen.

Univé fungeerde tot voor kort zelf als geldgever. Bij de koepelorganisatie zijn tachtig zelfstandige lokale of regionale onderlingen aangesloten die samen ruim 150 kantoren en tweeduizend medewerkers hebben. De organisatie is geconcentreerd in Noord- en Noordoost-Nederland.
Voor een groot deel van de aangesloten onderlingen is de hypotheekverstrekking een nieuwe activiteit. De producten worden onder eigen label aangeboden. Alleen de funding wordt verzorgd door BLG Hypotheken, vertelt directielid Frans Vanmeulebrouk. “We hebben nog geen beeld van wat mogelijk is, maar vooralsnog rekenen we op een omzet van f 100 mln in het eerste jaar.”
BLG Hypotheken boekte vorig jaar een nieuwe productie in (woning)hypotheken van f 1,4 (1,2) mld, waarvan f 1,2 (1,0) mld aan eigen omzet. De resterende omzet van f 200 mln was afkomstig van arrangementspartner Hooge Huys (inclusief NOG). De hypotheekportefeuille groeide per saldo met f 600 mln naar f 5,7 mld.

Reageer op dit artikel