nieuws

BLG Hypotheken: nieuwe productie verdubbeld

Archief

BLG Hypotheken, onderdeel van SNS Groep, heeft in de eerste helft van dit jaar een nieuwe productie geboekt van f 601 mln, twee keer zo veel als in dezelfde periode vorig jaar en hoger dan de totale jaaromzet van 1994.

De snelle groei van de nieuwe productie trekt een zware wissel op de organisatie, aldus BLG Hypotheken. Per week komt er gemiddeld voor ruim f 23 mln aan nieuwe aanvragen binnen, tegenover f 10 mln in de eerste helft van vorig jaar en f 15 mln in het tweede halfjaar van 1995. “Een relatief bescheiden niveau ten opzichte van de eerste zes maanden van dit jaar toen uitschieters van ruim f 50 mln per week voorkwamen”, aldus BLG Hypotheken.
De netto groei (nieuwe minus afgeloste hypotheken) is met 200% toegenomen ten opzichte van de eerste helft van 1995, zodat de hypotheekportefeuille medio dit jaar is gestegen tot circa f 4,6 mld. Van de nieuwe productie hypotheken is 66% zonder, en 34% met garantie gesloten. Tweederde van de productie bestond uit spaarhypotheken.
Tussenpersonen
De forse groei van de hypotheekactiviteiten komt deels voor rekening van tussenpersonen die zijn gerecruteerd uit de nieuwe BLG-rayons.
Sinds de overname door SNS Groep is BLG Hypotheken actief geworden in Brabant. In deze provincie wordt samengewerkt met een honderd bemiddelaars, waaronder kantoren van NOG en diverse hypotheekadviesketens.
Het hypotheekbedrijf heeft verder haar bestand van zevenhonderd tussenpersonen ‘opgeschoond’ door middel van een telefonische enquête in verband met het nieuwe computersysteem dat in gebruik is genomen. BLG Hypotheken (x f 1 mln) Jaar Productie 1993 526 1994 573 1995 712 1996 (t/m juli) 601

Reageer op dit artikel