nieuws

BLG Hypotheken neemt eigen organisatie onder de loep

Archief

BLG Hypotheken in Geleen werkt aan een verbetering van haar bedrijfsprocessen. Inzet is een snellere en efficiëntere dienstverlening.

Sinds begin dit jaar bestuderen twee zogenaamde herontwerpteams, bestaande uit BLG-medewerkers en adviseurs van adviesbureau van Twijnstra Gudde, de bedrijfsprocessen bij de Geleense hypotheekverstrekker. Aanleiding vormt een onderzoek van Twijntra Gudde waaruit bleek dat er intern behoefte aan professionalisering van de bedrijfsvoering.
Ook het intermediair heeft overigens zijn zegje kunnen doen. Elke rayonmanager heeft verzoeken, klachten en voorstellen van tussenpersonen verzameld. Daarnaast zijn interviews gehouden met tussenpersonen.
Slopen
Op productiegebied -van offerte-aanvraag tot en met aktepassering – wordt een ingrijpende vernieuwde structuur beoogd, zegt Mark Knoben, adjunct-hoofd hypotheekbeheer in het BLG-blad Hypothema. “In feite komt het neer op een nieuwe hypotheekbank. In zeker zin zijn wij bezig de binnenmuren van dit deel van de organisatie te slopen en binnen het overblijvende casco een hele nieuwe inrichting en indeling tot stand te brengen.”
Als alles volgens plan verloopt zullen in de loop van dit jaar al de eerst verbeterprogramma’s worden ingevoerd. “Volgend jaar wordt dan het jaar van de echte overgang, zodat BLG Hypotheken dus eigenlijk met een extra ‘millennniumuitdaging’ te maken krijgt.”

Reageer op dit artikel