nieuws

BLG Hypotheken: meer mogelijk met het HDN

Archief

BLG Hypotheken is aangesloten op het Hypotheken Data Netwerk (HDN) fase 2. Contacten met het intermediair kunnen nu geheel verlopen via de electronische (snel)weg. Volgens BLG is dit een belangrijke verbetering, met name voor relaties met eigen offerteprogrammatuur.

De eerste fase van HDN was volgens BLG Hypotheken niet lonend: de toegevoegde waarde ten opzichte van post en fax was klein. “Weliswaar was het ook in die fase mogelijk om via e-mail offerte-aanvragen electronisch door te bellen, maar de informatie was zodanig gecodeerd dat wij er niet meer mee konden doen dan de gegevens uitprinten en vervolgens weer handmatig invoeren”, zegt adjunct-directeur voorzieningen T. Jansen in het BLG-maandblad.
In de 2e fase van het HDN worden gegevens zodanig gecodeerd dat er efficiënt mee kan worden gewerkt. Het systeem zal op langere termijn vruchten afwerpen als een volledige papierloze communicatie mogelijk is, aldus BLG Hypotheken.
BLG Hypotheken, onderdeel van Bouwfonds Hypotheken, zegt vorig jaar een produktie te hebben gerealiseerd van f 712 (572) mln, 25% meer ten opzichte van 1994.
Voor dit jaar rekent BLG op een produktie van f 1 mld.

Reageer op dit artikel