nieuws

BLG Hypotheken kan hausse aanvragen niet verwerken

Archief

BLG Hypotheken heeft een aantal noodmaatregelen ingesteld om de achterstand in hypotheekaanvragen snel weg te werken.

“Sinds begin dit jaar worden we overstroomd door offerte-aanvragen. Per week zo’n 450 à 500; dat is ver boven onze maximale verwerkingscapaciteit”, zegt Paul Staps, productmanager Hypotheken.
De termijn tussen aanvraag en offerte is inmiddels opgelopen tot twee weken. “Dat is natuurlijk veel te lang. We stellen alles in het werk om de offertetermijn snel weer naar een aanvaardbaar niveau te brengen: streven is 48 uur.”
De overstap op een nieuw hypotheekacceptatiesysteem eind vorig jaar vormt volgens Staps een extra complicerende factor. “Het vergt enige gewenning voor de acceptanten. Op den duur levert het systeem veel tijdwinst op, maar nu nog even niet.”
Noodlijn
Om de achterstand weg te werken, zijn de twaalf acceptanten na 13.00 uur niet meer telefonisch bereikbaar voor het intermediair. Daarnaast is de acceptatieafdeling tijdelijk versterkt met zes medewerkers van de service-desk van BLG.
Volgens Paul Staps reageert het intermediair positief op de noodmaatregelen. “We hebben ze zoals gebruikelijk snel ingeseind dat het misliep. Ze tonen in het algemeen veel begrip voor de maatregelen. Voor de echte spoedgevallen hebben we een noodlijn geopend.”
Staps benadrukt dat BLG er voor waakt om de rente als wapen te gebruiken. “.We hadden natuurlijk ook kunnen zeggen; we verlagen de rente tijdelijk niet zodat de aanvragen afnemen en we de achterstand weg kunnen werken. Maar dat hebben we bewust niet gedaan. We blijven marktconform handelen.”
Vorig jaar draaide BLG volgens eigen zeggen een topjaar. De omzet groeide naar f 1,4 (1,2) mld. De portefeuille steeg van f 5 mld in 1996 naar f 5,7 mld.

Reageer op dit artikel