nieuws

BLG Hypotheken breidt dekking lasten-aov uit

Archief

De lasten-aov Woonborg van BLG Hypotheken is vernieuwd. Onder meer is het arbeidsongeschiktheidscriterium ‘gangbare arbeid’ vervangen door het ruimere ‘passende arbeid’.

De BLG Woonborg, die in de regel wordt gesloten in combinatie met een hypotheek, neemt bij arbeidsongeschiktheid vanaf 45% de betreffende lasten over. De uitkeringsduur is maximaal vijf jaar. De maximale uitkering bedraagt e 2.000 per maand.
Nieuw is dat, naast het ruimere arbeidsongeschiktheidscriterium, ook arbeidsongeschiktheid als gevolg van psychische klachten is gedekt. Voorts is voor de vaststelling van de arbeidsongeschiktheid geen verklaring van het UWV meer nodig. Een verklaring van de behandelend arts is voldoende. Ondanks dat de Ziektewet is opgerekt van één naar twee jaar, gaat de uitkering al na één jaar ziekteverzuim in. Dit geldt ook bij arbeidsongeschiktheid aan het eind van de verzekeringslooptijd, wat vooral interessant is bij de koopsomvariant. Nieuw bij de premiebetalende variant is premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.
De veranderingen zijn met terugwerkende kracht op 1 januari van dit jaar ingegaan.

Reageer op dit artikel