nieuws

‘Black box’-informatie bepaalt autopremie Norwich Union

Archief

De Britse verzekeraar Norwich Union gaat een proef doen met een nieuwe autopolis, waarbij de premie niet alleen afhankelijk is van de keren dat de auto wordt gebruikt maar ook op welke tijdstippen en op welke plekken er wordt gereden

Zo zal het mijden van spitsuren en ongevalgevoelige plaatsen een lagere premie met zich meebrengen. Daartoe zal de auto van de 5.000 vrijwilligers aan de proef worden uitgerust met een ‘blackbox’, die al deze gegevens registreert en tevens adviezen geeft over de veiligste autoroutes. De verzekeraar is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met IT-gigant IBM, met het mobiele telefoonbedrijf Orange en met de Amerikaanse verzekeraar Progressive, die een dergelijk systeem al in de VS heeft geïntroduceerd. De proef in Groot-Brittannië zal een jaar tot anderhalf jaar duren.

Reageer op dit artikel