nieuws

Bijna 800 reacties bij Meldpunt Wachtlijsten

Archief

De Kamerleden Anke van Blerck (VVD) en Rob Oudkerk (PvdA) hebben gedurende een uur het Meldpunt Wachtlijsten van de Consumentenbond bemand (zie foto). Ook de Kamerleden Stefanie van Vliet (D66) en Nancy Dankers (CDA) stonden klagers te woord. Bij het telefonische meldpunt konden verzekerden drie dagen lang hun ervaringen kwijt met wachttijden voor medische behandelingen en met de wijze waarop de verzekeraar daarmee is omgegaan. De Consumentenbond stelt, dat de zorgverzekeraars de plicht hebben om verzekerden zorg te bieden als die nodig is. Bij het meldpunt zijn 790 reacties binnengekomen. De reacties worden geïnventariseerd en er worden er twee uitgekozen voor een proefproces.

Bij eerdere proefprocessen concludeerde de rechter dat de verzekeraars niet kan worden aangerekend dat er onvoldoende behandelcapaciteit is. In het tv-programma ‘Buitenhof’ zei Martin Bontje, directeur van Zorgverzekeraars Nederland, dat hij niet onsympathiek staat tegenover proefprocessen, maar dat hij denkt dat daarmee het capaciteitsprobleem niet kan worden opgelost. “Het probleem is ontstaan door overheidsmaatregelen.”, zei hij. “En daarom zullen we nog vele jaren met de wachtlijsten zitten opgescheept.”

Reageer op dit artikel