nieuws

Bijna 40% zorgverzekerden verwacht negatieve gevolgen basispolis

Archief

Bijna 40% van de zorgverzekerden houdt rekening met negatieve gevolgen van de basisverzekering die per 1 januari 2006 wordt ingevoerd. Dit blijkt uit een onderzoek van Intomart GfK onder duizend zorgverzekerden in opdracht van zorgverzekeraar Achmea (Zilveren Kruis, Groene Land en PWZ).

Van de ondervraagde zorgverzekerden beseft 70% volgens het onderzoek dat de basisverzekering in aantocht is. Dit percentage was in april van dit jaar nog 28%. De onzekerheid over de (negatieve) gevolgen van de basisverzekering moet volgens Gaston Sporre, directievoorzitter van Achmea Zorg, de verzekeraars zorgen baren. “De mensen weten niet waar ze straks aan toe zijn.” Een goede en gedegen informatie door de overheid kan een belangrijk deel van de onrust wegnemen, stelt Sporre. “Anders gaan we een hete winter tegemoet.” De zorgverzekeraar houdt rekening met een enorme stijging in aantal telefoontjes, e-mails en bezoeken van websites en servicekantoren. “We moeten over deze grote aantallen niet lichtvaardig denken”, aldus Sporre.
 
 

Reageer op dit artikel