nieuws

Bij Independer nu ook koopsommen te koop

Archief

Via de financiële vergelijkingssite Independer (www.independer.nl) is het nu ook mogelijk om naast hypotheken en ziektekosten, ook koopsommen te vergelijken en te sluiten. Independer claimt met de vergelijking van koopsommen een einde te maken aan de ondoorzichtigheid van dit product.

Uit de vergelijkingen op de website blijkt volgens Independer, dat tussen de diverse koopsomaanbiedingen verschillen zitten van bijna 50% op het eindkapitaal of meer dan 100% op de inleg.
Om tot die transparantie te komen heeft Independer alle zichtbare en niet-zichtbare kosten verwerkt en tot een makkelijk te vergelijken rekeneenheid teruggebracht. Dit maakt het volgens Independer mogelijk voor consumenten om objectief te vergelijken.
Op de website kunnen nu vergelijkingen gemaakt worden voor zeven productgroepen: spaarrekeningen, beleggingsfondsen, WAO-verzekeringen, leningen, hypotheken, koopsommen en ziektekosten. Het sluiten van een polis is alleen mogelijk voor de laatste drie.
Opties
Independer heeft voor klanten die via de website een product sluiten, een optieplan ontwikkeld. Iedere klant die via de website een hypotheek, koopsom of ziektekostenverzekering afneemt, krijgt korting. Deze korting wordt gegeven in de vorm van een aantal gratis opties, die recht geven op een bedrag in contanten als Independer naar de beurs gaat. Op dat moment kan ook gekozen worden voor een zelfde bedrag aan aandelen
Men heeft niet alleen recht op opties bij afsluiten, maar ook als men iemand doorverwijst naar Independer, die vervolgens ook weer een product afneemt. Verder groeit de waarde van het optiepakket automatisch doordat per kwartaal 5% rente ontvangen wordt.
Op de website geeft Independer uitgebreid informatie over de mogelijke fiscale consequenties voor deelnemers. Verder krijgt de klant de waarde van zijn opties inclusief rente contant uitbetaald als Independer voor 31 december 2002 niet naar de beurs gaat, of als het bedrijf verkocht wordt. De waarde van het optiepakket wordt elk kwartaal bekend gemaakt.
Verder heeft Independer samen met het landelijk dagblad de Telegraaf een Internet-site ontwikkeld: www.telegraafnet.nl. Independer levert de inhoud ten aanzien van advies op het gebied van verzekeringen en financiële producten.

Reageer op dit artikel