nieuws

Beveiligingsbedrijven op website van NCP

Archief

Het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) stelt dit jaar voor het eerst de lijst met gecertificeerde beveiligingsbedrijven beschikbaar via Internet. De betreffende bedrijven mogen een BORG-certificaat afgeven, waarmee de verzekerde vervolgens in aanmerking komt voor een premiekorting op zijn inboedelverzekering.

In totaal zijn er dit jaar 617 bedrijven gecertificeerd door de Stichting Kwaliteitsborging Preventie, iets minder dan vorig jaar. De bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd om te zien of zij aan alle eisen voldoen die de Stichting aan hen stelt.
De lijst op Internet (www.ncpreventie.nl) is doorzoekbaar op bedrijfsnaam of op postcode. Hierdoor kan eenvoudig het dichtsbijzijnde beveiligingsbedrijf opgespoord worden. De Internetlijst wordt voortdurend bijgewerkt, zodat daarop de meest actuele gegevens te vinden zijn. De schriftelijke versie is te bestellen bij het NCP, tel. 030-229.60.00.
Beveiligingsplan
De gecertificeerde technische beveiligingsbedrijven maken van het te beveiligen object van de klant een risico-analyse en een beveiligingsplan, onder meer aan de hand van de risicoklasse-indeling. Het beveiligingsplan bestaat uit organisatorische, bouwkundige en elektronische beveiligingsmaatregelen. Indien alle maatregelen uit het beveiligingsplan zijn genomen, geeft het beveiligingsbedrijf het in veel gevallen premiekorting opleverende BORG-beveiligingscertificaat af.
Op de website van het NCP is ook een lijst opgenomen van gecertificeerde particuliere alarmcentrales. Momenteel zijn het er achttien. Deze alarmcentrales voldoen aan de eisen voor de vergunning op basis van de nieuwe Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

Reageer op dit artikel