nieuws

Beursportefeuille AXA naar Royal

Archief

Royal Nederland Schade en AXA Schade hebben overeenstemming bereikt over de overname van de beursportefeuille van AXA per 1 januari 2001.

De portefeuille bedrijfsmatige verzekeringen die door AXA aan de beurs zijn getekend, telt een premie-inkomen van ongeveer f 100 mln. De tekening was de afgelopen jaren al flink gekrompen. De huidige brancheverdeling van de beursportefeuille van AXA is als volgt: 35% Brand, 30% Transport, 20% Aansprakelijkheid en 15% Overig (vooral Ongevallen en Technische verzekeringen)
Royal zal de AXA-portefeuille geleidelijk samenvoegen met de portefeuille internationale bedrijfsrisico’s van Allianz Royal Nederland, die momenteel f 750 mln groot is. Het is de bedoeling dat de 29 medewerkers van de beursafdeling van AXA in dienst treden bij Allianz Royal.

Reageer op dit artikel