nieuws

Betrokkenheid Nuva bij Chinese begraafplaats

Archief

Op de dag van de Chinese dodenherdenking Ching-Ming (3 april) is op de Haagse begraafplaats Nieuw Eykenduynen, eigendom van uitvaartverzekeraar Nuva, de eerste Chinese begraafplaats van ons land geopend.

De begraafplaats, De Chinese Rustplaats genoemd, biedt plaats aan 250 graven en een urnenmuur. Er kunnen uitvaarten plaatsvinden volgens diverse Chinese tradities: Confuciaans, Boeddistisch, Taoïstisch en Christelijk. Begraafplaats-eigenaar Nuva heeft een tuinarchitect ingeschakeld om dit deel van Nieuw Eykenduynen te voorzien van karakteristieke Chinese elementen. Voor de realisatie van de Chinese begraafplaats heeft Nuva nauw samengewerkt met de organisatie Chinese Brug en met Cuvo Uitvaartverzorging uit Den Haag.
Cuvo heeft tegelijktijd ook een gespecialiseerde Chinese uitvaartwinkel geopend op de Zuidwal 103 in Den Haag. In de winkel worden onder meer speciale natura-uitvaartverzekeringen van Nuva verkocht. De Meppelse uitvaartverzekeraar heeft zelfs een Chinees (én Nederlands) sprekende adviseur in dienst genomen.
Begraafplaats ‘De Chinese Rustplaats’ is voorzien van typisch Chinese elementen.

Reageer op dit artikel