nieuws

‘Bestuursfunctie VVE riskant’

Archief

De rol van voorzitter of bestuurder van een Vereniging van Eigenaren (VVE) kan verstrekkende persoonlijke financiële risico’s met zich meebrengen

Bestuurders zijn namelijk in hun functie hoofdelijk aansprakelijk bij onbehoorlijk bestuur, waarschuwt Centraal Beheer Achmea. Zulke bestuurders kunnen geen beroep doen op de eigen avp en evenmin op de aansprakelijkheidsverzekering van de VVE. Centraal Beheer roept daarom via onder meer landelijke voorlichtingsbijeenkomsten bestuurders op tot bewustwording. Nederland telt meer dan 100.000 Verenigingen van Eigenaren met ongeveer 300.000 bestuurders. Niet alleen derden maar ook de vereniging zelf of de leden van de vereniging kunnen bestuursleden aansprakelijk stellen. Het maakt voor de wet geen verschil of zij voor de werkzaamheden een vergoeding ontvangen of niet.

Reageer op dit artikel