nieuws

Beschikbare premieregeling voor vervoer- en havenbedrijven

Archief

Voor de twaalfduizend werknemers van de vervoer- en havenbedrijven geldt vanaf begin dit jaar een beschikbare premieregeling voor de opbouw van hun pensioenvoorziening.

Met het oog op de uitvoering van die regeling heeft de Verzekeringskamer de WTV-vergunning van Optas Pensioenen NV uitgebreid met de branche ‘levensverzekering verbonden met beleggingsfondsen’. “We bieden de deelnemers een tiental interne beleggingsfondsen”, aldus Optas-directeur mr. Pieter Rietbergen.
Optas Pensioenen werd in 1991 opgericht door het pensioenfonds voor de vervoer- en havenbedrijven (PVH) voor de verzekering van de collectieve pensioenen. In juni hebben PVH en Optas Pensioenen een fusie op rol staan.
Als aanvulling op de collectieve regeling kunnen de pensioenfondsdeelnemers individuele levensverzekeringen sluiten bij Optas Leven. De levensverzekeraar werd vorig jaar opgericht en is begin deze maand actief geworden. Optas Schade, voor de collectieve dekking van het WAO-gat, bestaat al enkele jaren.

Reageer op dit artikel