nieuws

Berichtenverkeer via HDN fors toegenomen

Archief

Het berichtenverkeer via het Hypotheek Data Netwerk (HDN) is fors toe toegenomen. In de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal berichten met 90% gestegen ten opzichte van december, onder meer als gevolg van de rentestijgingen bij de deelnemers.

Volgens de coöperatieve vereniging HDN wordt door de aangesloten hypotheekverstrekkers tijdens topdrukte voorrang gegeven aan hypotheekaanvragen die via het datanetwerk binnenkomen. Naast snelheid zou ook de betrouwbaarheid een factor zijn. “Tussenpersonen gebruiken juist het HDN om er zeker van te zijn dat een offerte-aanvraag vóór de tariefsverhoging binnen is bij de geldverstrekker”, aldus de vereniging.
Het aantal participerende hypotheekaanbieders is gestegen tot 16. Nieuwe toetreders zijn: NMS, Mees Pierson, Van Lanschot Bankiers en BLG Hypotheken. In de pijplijn zitten nog: ABN Amro, SNS Bank, Delta Lloyd, en Stad Rotterdam. Deze geldverstrekkers zullen mei dit jaar op het HDN worden aangesloten.
Het aantal tussenpersonen dat gebruik maakt van het HDN is toegenomen tot 1.250. Zij hebben gezamenlijk meer dan 1.600 (980) aansluitingen. Vorig jaar kwamen er in totaal 500 aansluitingen bij en in de maand januari van dit jaar nog eens 160, aldus het HDN.

Reageer op dit artikel