nieuws

Bereikbaarheid ABZ miserabel door wanprestatie Versatel

Archief

Het Amsterdamse telecombedrijf Versatel is niet in staat om de door ABZ geëiste prestaties te leveren. ABZ ondervindt daardoor ernstige problemen met de snelheid van haar Internetverbinding en de beschikbaarheid van het inbel-netwerk.

De problemen zijn volgens ABZ-woordvoerster Yvonne Kersten ontstaan toen het telecombedrijf SviaNed, waarmee ABZ in eerste instantie samenwerkte, werd overgenomen door Versatel. De eerste problemen deden zich begin dit jaar voor: op 3 januari was ABZ een dagdeel niet te bereiken voor inbellende tussenpersonen. Bij die eerste problemen is het echter niet gebleven.
Anva-directeur Stoffel van Almkerk constateert dat het netwerk van ABZ met de regelmaat van de klok niet te bereiken. “En iedere keer als ABZ onbereikbaar is voor inbellend intermediair, levert dat onze helpdesk een stortvloed aan telefoontjes van Anva-gebruikers op. Die willen natuurlijk allemaal weten of het soms aan hun software ligt. Vanzelfsprekend zitten wij op dat soort extra werk bepaald niet te wachten.”
Van Almkerk zegt geen boodschap te hebben aan de problemen die er tussen ABZ en Verstatel zouden bestaan. “Wij zijn klant en ABZ moet dit gewoon goed regelen.”
Deadline in zicht
Volgens woordvoerster Kersten is er door ABZ direct bij het telecombedrijf aan de bel getrokken. “Wij vinden het onacceptabel en hebben onze onvrede direct bij Versatel kenbaar gemaakt. Er is om maximale inzet gevraagd om de prestaties van het ABZ-netwerk weer op niveau te krijgen.”
ABZ heeft nog niet gedreigd het contract op te zeggen of de betalingen stop te zetten, “maar”, zegt Kersten, “die deadline komt inmiddels wel in zicht”.
Versatel-woordvoerster Anoeska van Leeuwen bevestigt dat er problemen zijn. “Wij voeren op dit moment constructieve gesprekken met ABZ. De zaken lopen inderdaad niet zoals we willen.”

Reageer op dit artikel