nieuws

Bercoop zint op kleine overnames

Archief

De Friese Bercoop Groep verwacht de komende tijd diverse kleine assurantieportefeuilles te kunnen overnemen.

Kantoren met minder dan vijf werknemers krijgen het volgens Bercoop, zeker onder de nieuwe Wet Financiële Dienstverlening, lastiger om aan alle regels te blijven voldoen. “Vorig jaar zijn diverse gesprekken voor het overnemen van portefeuilles gestart”, meldt het jaarverslag. In april leidde dat tot de aankoop van NVA-lid Assurantiekantoor A. Koning (Oldemarkt).
Bercoop Assurantiën behaalde in 2004 “een uitstekend resultaat”, bij een stabiele provisieomzet van bijna _ 2 mln. “De schadeportefeuille liet een groei zien en de omzet uit Leven liep conform verwachting terug.” Bercoop wijst op de scherpe concurrentie op de hypotheekmarkt, fiscale maatregelen en de overschakeling van afsluit- naar doorlopende provisie.
Friesland Bank bezit inmiddels 45% van de aandelen in de Bercoop Groep; de andere aandelen zijn in handen van de Coöperatieve Voorschotbank.

Reageer op dit artikel