nieuws

Beperkte premieverhoging autopolis bij Helvetia

Archief

Helvetia heeft begin deze maand de premies voor de beperkt casco-dekking van motorrijtuigen verhoogd. Tevens werd de premie voor de wa- en volledig casco-dekking in de grote steden opgetrokken.

De grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vormen voortaan een aparte regio (4) bij Helvetia. Het tarief ligt 5% hoger dan in regio 3.
De beperkt casco-premie stijgt voor alle regio’s met gemiddeld 8%. De minimum premie is verhoogd tot het niveau van een auto met dagwaarde van f 7.000 en varieert van f 230 tot f 310, afhankelijk van de regio. Voor auto’s van 10 jaar en ouder geldt een premietoeslag van 10%.
Bestelauto’s
De premie voor bestelauto’s (3.500 kilo en maximaal 20.000 kilometer per jaar) wordt verhoogd met 10%, ongeacht de dekking. Overige bestel- en vrachtauto’s worden qua premie 10% duurder, voor zover het de wa- en wa/beperkt casco-dekking betreft. De volledige cacodekking gaat niet in premie omhoog.
De premie voor rechtsbijstand motorrijtuigen is in alle regio’s vastgesteld op f 85. Verhaalsbijstand kost per jaar f 50 premie.
Preventie-actie
In april start Helvetia met een diefstalpreventie en -beveiligingsactie.
Verzekerden met een auto tot een catalogusprijs van maximaal 75 mille en het bouwjaar van 1992 of jonger, die woonachtig zijn in de regio’s met postcode 1000 tot 4200 en 6000 tot 6500, komen in aanmerking voor een korting op de prijs voor een startonderbreker. Deze korting bedraagt f 250.

Reageer op dit artikel