nieuws

Beon zoekt aan- sluiting bij Robeco

Archief

Beon is in gesprek met de Robeco Groep over vergaande samenwerking met en wellicht zelfs een overname door de Rabobank-dochter.

Beon is eigendom van de pensioenfondsen voor het Bakkers- en Banketbakkersbedrijf en voert hun pensioenregelingen uit, net als die voor de fondsen voor de suikerverwerkende en suiker- en chocoladeverwerkende industrie. De Beon Holding telt vier werkmaatschappijen: Pensioen- en Vermogensbeheer, Schade, Leven en Arbo.
Beon-directielid Van Heijzen bevestigt de gesprekken met Robeco. “Inzet daarvan is de gehele Beon-groep, waarbij een overname niet is uitgesloten.” Volgens hem is Robeco de meest interessante partner uit een hele rij gegadigden.
Beon is met een belegd vermogen van f 3,5 mld een relatief kleine speler op de pensioenmarkt. Eerder waren gesprekken tussen de Rabobank en pensioenbeheerder PVF (belegd vermogen f 45 mld) op niets uitgelopen.
Robeco zou graag een pensioenadministrateur aan de groep willen toevoegen. Gezamenlijk zouden Robeco en Beon nieuwe partijen kunnen contracteren om voor hen het (pensioen)vermogen te beheren.

Reageer op dit artikel