nieuws

Benoemingen in top Inreon

Archief

Inreon (insurance meets reinsurance online) heeft Kaj Ahlmann benoemd tot bestuursvoorzitter. Rob Bredahl is benoemd tot directievoorzitter.

Inreon is vorig jaar december opgericht door Munich Re en Swiss Re, marktleiders op het gebied van herverzekeringen, in samenwerking met de Amerikaanse Internet Capital Group (ICG) en Accenture (voorheen Andersen Consulting).
Het nieuwe bedrijf wil een online verzekeringsbeurs zijn voor verzekeraars, makelaars en herverzekeraars. Inreon is gevestigd in Londen en is actief in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Nederland, Italië, België en Spanje. Munich Re, Swiss Re en ICG bezitten ieder 25% van het aandelenkapitaal, groot $37,5 mln. Accenture heeft 5% in handen. De resterende 20% is voor het management en nieuwe aandeelhouders.
Swiss Re startte in het najaar van 1999 al met een herverzekeringsdekking via internet onder de naam Elrix (electronic risk trading). De maatschappij blijft daar ook mee doorgaan, vertelt Inreon-woordvoerder Andrew Duxbury. “Inreon is een onafhankelijk platform en niet gebonden aan een verzekeraar, waar Elrix echt alleen van Swiss Re is.”
Inreon richt zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt. “We zijn in gesprek met een aantal Nederlandse verzekeraars en makelaars. We hebben onszelf geen deadline opgelegd. Verzekeraars en makelaars moeten zich via de Inreon-internetsite (www.inreon.com)zelf opgeven.”
In Nederland is vorig jaar een soortgelijk initiatief van start gegaan onder de naam Verzekeringsbeurs (www.verzekeringsbeurs.nl). Deze richt zich echter op de ‘gewone’ risico’s.

Reageer op dit artikel