nieuws

Bemiddeling bij herstel van acute opstalschaden

Archief

Niet alleen bij de verzekering van eigendommen, maar ook bij schade kan bemiddeling noodzakelijk zijn. Dat vindt Property Guard in Apeldoorn, een bedrijf dat deze service introduceert voor schade aan gebouwen.

Property Guard werpt zich op als alarmcentrale voor het afhandelen van onmiddelijke schade aan woningen en bedrijfspanden. Daarbij werkt het bedrijf samen met PTT Risicom.
Met één telefoontje wordt de hulpverlening en de financiële afwikkeling van zulke opstalschaden met tussenpersonen en verzekeraars geregeld. De service is eind vorige maand gepresenteerd aan ongeveer 40 verzekeraars in de politiemeldkamer Rijnmond te Rotterdam. Het dubbele aantal was uitgenodigd.
Rompslomp besparen
In zijn ‘Service Voucher’ ziet Property Guard een aanvulling op het dienstenpakket van tussenpersonen.
Directeur W.J. van Holten: “Niet elke tussenpersoon is altijd bereikbaar. Bovendien hebben consumenten niet alle verzekeringen bij één vaste tussenpersoon lopen. Het gevolg kan zijn dat de schade niet snel genoeg wordt gemeld, en de beredding niet adequaat kan plaatsvinden.” Guard Property wil de consument en het bedrijfsleven onnodig ‘rompslomp’ besparen.
De relevante polissen op het gebied van opstalschade worden door het servicebedrijf geregistreerd. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. “Bij een melding wordt direct gecontroleerd of de schade wordt gedekt door één of meer polissen. Binnen een kwartier overlegt de schadespecialist met de abonnee welke maatregelen moeten worden genomen”, aldus Van Holten.
Het bedrijf claimt een netwerk van schadeherstellers in het land te hebben, die in de meeste gevallen binnen een uur ter plekke kunnen zijn.
Het jaarabonnement kost f 49,95 voor particulieren en f 97,50 voor bedrijven. Voor het werven van abonnees ontvangen tussenpersonen een aanbrengcommissie van f 2,50 (particulieren), resp. f 5 (bedrijven) en een doorlopende provisie van f 3, resp. f 5 per jaar.

Reageer op dit artikel