nieuws

Beloningen van Britse makelaars rechtsgeldig

Archief

Ondanks het onderzoek van Spitzer in de Verenigde Staten naar wanpraktijken met bonusprovisies, is het niet waarschijnlijk dat provinciale makelaars in Groot-Brittannië stoppen met beloningsregelingen die gerelateerd zijn aan winst en omzetvolume

Volgens de Britse financiële dienstverlener Smart and Cook zijn deze inkomsten rechtsgeldig en toereikend, en houdt de Britse toezichthouder FSA zich meer bezig met de zwakte van de markt dan met de beloningen van makelaars. Smart and Cook wijt de wanpraktijken in de Verenigde Staten aan gebrek aan concurrentie bij de verzekeraars en makelaars aldaar. Dit zal in Groot-Brittannië niet gebeuren, want het is hier erg concurrerend. Als er oneigenlijk opschroeven van premies (bid-rigging) zou plaatsvinden, zouden we het gauw weten en dit tegen de betrokken makelaar gebruiken. Smart and Cook stelt dat de meeste makelaars al jaren transparant zijn, maar vragen de klanten nauwelijks naar de beloningen. In Scandinavië wordt al wetgeving geïmplementeerd die het betalen van provisies verbiedt. Dit werkt anticoncurrerend en zal leiden tot een ongelijk speelveld voor gebonden en ongebonden tussenpersonen, en is niet in het belang van het publiek.

Reageer op dit artikel