nieuws

Belgische verzekeraars zwichten voor dreigement premier

Archief

Het Belgische verbond van verzekeraars Assuralia heeft een bedrag beschikbaar gesteld van € 1,2 mln voor de vergoeding van de eerste financiële kosten voor de ongeveer 30 niet-verzekerde slachtoffers van de gasramp in Gellingen, waarbij eind juli van dit jaar 23 dodelijke slachtoffers vielen

Minister-president Guy Verhofstadt had de verzekeringsbranche dringend verzocht een voorschot aan gedupeerden te betalen in afwachting van het onderzoek naar en een uitspraak over de oorzaak van de ramp en daarmee de schuldvraag. Daarbij dreigde hij de verzekeringssector deze week bij wet tot solidariteit te verplichten als zij zelf niet met een oplossing was gekomen. Volgens Assuralia is het betaalde bedrag echter geen voorschot, maar een gift. In een redactioneel commentaar zegt De Financieel-Economische Tijd dat ‘een essentiële overheidstaak wordt afgewenteld op de particuliere sector’. Met het oog daarop wordt het dan ook opmerkelijk genoemd dat ‘Asssuralia zo snel is gezwicht voor de chantage van Verhofstadt’.

Reageer op dit artikel