nieuws

‘Belgische verzekeraars onderzoeken levensstijl verzekerden’

Archief

Hoewel het verzekeraars verboden is bij de acceptatie van verzekeringen rekening te houden met genetische informatie, heeft het verbod op genetische tests een evolutie teweeg gebracht

Verzekeraars houden nu steeds meer rekening met de levensstijl van kandidaat-verzekerden, Het is een bepalende factor voor de levenpremie, zo concludeert een afgestudeerde Belgische psychologe in haar proefschrift. In een reactie hierop bevestigt een woordvoerder van het Belgische verbond van verzekeraars (Assuralia) dat genetica taboe is. Maar verzekeraars mogen wel rekening houden met objectieve gegevens die met proeven en stalen kunnen worden opgespoord. Daarom onderzoeken verzekeraars de gegevens die van invloed kunnen zijn op de levensverwachting.

Reageer op dit artikel