nieuws

Belgische samenwerking Argenta met Winterthur

Archief

In België gaat Winterthur optreden als facilitair bedrijf voor de verzekeringsactiviteiten van Argenta. Het Nederlandse filiaal van de Antwerpse bank wil hier een zelfde constructie.

Winterthur België neemt in de loop van dit jaar de gehele verzekeringsadministratie van Argenta over. Het gaat volgens de Financieel-Economische Tijd om het administratieve, technische en actuariële beheer van de levenportefeuille, zo’n 25.000 levensverzekeringen groot.
Winterthur zal alleen als back-office gaan fungeren, de verzekeringsrisico’s blijven voor rekening van Argenta. Wel hoopt Winterthur voor de verkoop van eigen verzekeringen toegang te krijgen tot het bankkanaal van Argenta.
Nederland
In ons land is Argenta momenteel alleen actief met het verstrekken van hypothecaire leningen. De Belgische bank werkt onder meer samen met Alpha Hypotheken.
Argenta wil zo snel als mogelijk eigen levensverzekeringen koppelen aan die hypotheken. Daartoe is de verzekeraar Argenta Life opgericht. Vanuit Amsterdam geven Ton Eltink en Otto Linker leiding aan de maatschappij, die al een jaar wacht op een vergunning van de Verzekeringskamer.
Voor het beheer van de eigen polissen zoekt Argenta, analoog aan de Belgische situatie, een uitvoerder. Volgens Norbert Schulz van Winterthur vinden daarover gesprekken plaats. “Zoals het er nu naar uitziet, zal Winterthur België dat voor Argenta Life gaan verzorgen.”

Reageer op dit artikel