nieuws

Belgische organisatie Hamburg- Mannheimer groeit in Nederland

Archief

De Belgische netwerkorganisatie Hamburg-Mannheimer (HM) breidt zich steeds verder uit op de Nederlandse markt. “De groei van de productie gaat volgens plan. Inmiddels hebben wij 13.000 verzekeringsnemers in portefeuille”, aldus woordvoerder Philippe Lison.

De Belgische dochter van de Duitse verzekeringsgroep Ergo beschikt in Nederland over vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Geldrop. Binnenkort wordt daar een vestiging in Amsterdam aan toegevoegd. Van hieruit wordt het intermediair met een agentschap van HM administratief ondersteund. Bovendien worden er in deze vestigingen cursussen aangeboden in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Belastingbetalers (NVPF), met als onderwerpen: belastingplan, hypotheken en aov.
Adviseurs
Daarnaast heeft HM in Culemborg – speciaal voor de Nederlandse markt met z’n Wabb – het ‘Nederlands Centrum voor Fiscaal Sociaal Advies’ gevestigd. Van hieruit worden de (parttime) adviseurs van HM aangestuurd. Deze ongediplomeerde adviseurs verkopen ‘servicepakketten’ waarmee de klant behalve korting op een hypotheek en advies over diens belastingaangifte ook een voordelig verzekeringsaanbod in huis haalt. De betreffende klanten worden vervolgens benaderd door HM-agenten (voorzien van SER-inschrijving) voor een verzekeringsaanbod.
HM-woordvoerder Philippe Lison verwacht ‘indien de groei in het huidige tempo voortzet’ dat de verzekeraar binnen enkele jaren over een tiental steunpunten in het land zal beschikken.

Reageer op dit artikel