nieuws

Belgische bank Argenta actief op hypotheekmarkt

Archief

Sinds kort is de Antwerpse spaarbank Argenta actief op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Argenta laat het beheer van de hypotheekleningen over aan Bouwfonds-dochter Stater. “Voor de verkoop willen we gebruik maken van het onafhankelijke intermediair”, aldus Argenta-woordvoerder Jans van Hoeve.
Volgens hem is Argenta eind vorig jaar op zeer kleine schaal begonnen met het verstrekken van hypotheekleningen over de grens. Via een overeenkomst met adviesketen Alpha Hypotheken (Alkmaar) krijgt dat nu meer vorm. “We willen met meer hypotheekadviesketens zaken gaan doen”, aldus Van Hoeve.
Argenta Nederland
Argenta werkt aan de oprichting van een nieuwe levensverzekeraar, Argenta Nederland. Die maatschappij zou, via een Nederlands postadres, gewoon vanuit Antwerpen moeten gaan werken.
In Luxemburg verkoopt heeft de Belgische bank in verzekeringsdochter Argenta Life een marktleider op het gebied van unit-linkedlevensverzekeringen. Vorig jaar werd daar voor f 2,2 mld aan brutopremie omgezet.
Van Hoeve: “Argenta Life richt zich op Belgische particulieren. Het is niet de bedoeling om ook in Nederland beleggingsverzekeringen te gaan verkopen. Argenta Nederland is puur gericht op de aan hypotheken gekoppelde levenpolissen”.

Reageer op dit artikel