nieuws

Belgische assuradeur eindigt conflict met Heijmeriks Groep

Archief

De Belgische assuradeur Guarantee Insurance (GI) staakt alle juridische procedures tegen de Heijmeriks Groep en trekt de bij de ECD en Verzekeringskamer ingediende klachten in, omdat de tussenpersoon heeft besloten tot het terugbetalen van premiegelden.

Eerder dit jaar legde het bedrijf uit Gent beslag op bankrekeningen van zowel de Heijmeriks Groep in Nieuwegein en Verzekerd Keur in Arnhem (zie AM 9, pag.3). Ook werden de privérekeningen van de bestuurders geblokkeerd. Volgens GI zouden de bedrijven nooit de aan hen toevertrouwde premies voor garantieverzekeringen hebben afgedragen aan verzekeraars. In totaal eisten de Belgen f 4 mln van beide bedrijven. Heijmeriks is bereid gevonden een deel van dat bedrag terug te betalen aan GI. Een woordvoerder van de Belgische Assuradeur wil niet zeggen welk bedrag Heijmeriks heeft overgemaakt aan GI.
Ontkennen
Directeur Maarten Heijmeriks van de gelijknamige assurantiegroep uit Nieuwegein ontkent dat hij GI heeft betaald om onder de beslagleggingen uit te komen. “Wij hebben niets anders gedaan dan onze bemiddelingshulp aanbieden, zodat de uitlooprisico’s van de betreffende contracten alsnog elders in dekking gebracht konden worden”.
De woordvoerder van GI moet lachen om de ontkenning van Heijmeriks. “Er zijn afspraken gemaakt over de manier waarop we over deze afwikkeling zouden communiceren. Maar als u mij vraagt, heeft Heijmeriks betaald? Dan zeg ik ja. Overigens, wat Heijmeriks beweert over diens bemiddelingsrol is klinkklare onzin. We hebben de betreffende risico’s ondergebracht bij een Franse verzekeraar, nadrukkelijk zonder tussenkomst van Heijmeriks. Met die club willen we namelijk helemaal nooit meer iets te maken hebben.”
Verzekerd Keur
Volgens de woordvoerder van de Belgische assuradeur is GI nog in onderhandeling met het andere bedrijf waarmee men een conflict heeft in deze garantieverzekeringenzaak: Verzekerd Keur in Arnhem. “Die zijn wat minder flexibel dan Heijmeriks, maar we verwachten desondanks ook met hen tot een oplossing te kunnen komen.”
Opmerkelijk is de gezamenlijke mededeling van GI en Heijmeriks in diverse dagbladen en (vak)tijdschriften, waarin vermeld staat dat GI de eerder tegen Heijmeriks ingediende klachten bij de Verzekeringskamer en ECD heeft ingetrokken. Zowel bij de VK als bij de ECD weet men echter niets van het intrekken van deze klachten.

Reageer op dit artikel