nieuws

Belgisch Tariferingsbureau krijgt na start 1.000 aanmeldingen per maand

Archief

In België heeft vorig jaar november het Tariferingsbureau het levenslicht gezien om de strijd aan te binden met het groeiende aantal automobilisten die om diverse redenen hun voertuig niet konden verzekerden op de reguliere markt

In het eerste halfjaar hebben volgens bureaudirecteur Bertrand Leton 5.923 Belgen zich bij zijn bureau aangemeld, een aantal dat hem tot tevredenheid stemt. Daar zitten veel notoire brokkenmakers tussen, die gemiddeld zijn ingeschaald op schaal 12,5 van de bonus/malus-ladder, terwijl schaal 2 het marktgemiddelde is. Voorts heeft één op de vijf ooit een misdrijf begaan, zoals rijden onder invloed of rijden zonder rijbewijs. Ook een aantal 75-plussers heeft zich noodgedwongen tot het tariferingsbureau gewend.

Reageer op dit artikel