nieuws

BelegSpaarplan

Archief

Zwitserleven heeft de verdientermijn van het BelegSpaarplan gehalveerd tot vijf jaar. De hoogte van de provisie blijft gelijk. De nieuwe termijn geldt voor alle aanvragen vanaf begin januari; nieuwe polissen worden overigens pas weer in februari afgegeven.

Levensloop NN
Nationale-Nederlanden heeft drie beleggingsvarianten toegevoegd aan het Levensloopplan: LifeCycle Beleggen (beheer door ING Investment Management), Beleggen met Gemak (eenmalige fondskeuze) en Zelf Beleggen. Deels beleggen en deels sparen is ook mogelijk.
Keuringsgrens Erasmus
Erasmus heeft voor levenpolissen de grens voor keuring door een huisarts verhoogd naar _ 250.000. Voor lagere verzekerde bedragen volstaat een gezondheidsverklaring. Boven _ 160.000 is tevens een bloedtest vereist. De grens voor de uitgebreide medische keuring is opgetrokken naar _ 500.000.
Pensioenfonds
Het pensioenfonds van Maxeda, de nieuwe naam van Vendex/KBB, is opgegaan in het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel. Maxeda telt 84.000 deelnemers en een beheerd vermogen van _ 1,6 mld; het Bppf Detailhandel komt nu op 846.000 deelnemers en _ 6,5 mld activa. De uitvoering is in handen van Interpolis.

Reageer op dit artikel