nieuws

BelegPensioen: nieuw unit- linkedprodukt Zwitserleven

Archief

In het vorige nummer van AM werd de nieuwe koopsompolis van Zwitserleven – AEX-Extra Koopsom (AEX-rendement plus 40%) – gepresenteerd. Inmiddels heeft Zwitserleven ook haar nieuwe unit-linkedprodukt geïntroduceerd: het BelegPensioen.

Het BelegPensioen is niet alleen bedoeld voor zelfstandig ondernemers, maar ook voor particulieren, bijvoorbeeld om de pensioendatum te kunnen vervroegen. Zwitserleven typeert de doelgroep als ‘beter verdienend en beter opgeleid’.
Naast geld komt bij een unit-linkedprodukt inderdaad ook enige kennis van pas. De belegger kan kiezen uit vijf fondsen van Swiss Life: Aandelen, Obligaties, Geldmarkt, Mix en Garantie. Fondsen die voor goede rendementen moeten zorgen, zeker nu Swiss Life een samenwerkingsverband is aangegaan met de grootste Zwitserse bank, de Union Bank of Switzerland.
Naast het unit-linkedelement beschikt het BelegPensioen ook over de kenmerken van een universal-lifepolis. De einddatum is flexibel (tussen 55- en 70-jarige leeftijd), de premiebetaling mag in tijd en hoogte variëren en het pensioen kan aangewend worden voor diverse doeleinden (voor de ouderdag, als overbruggingspensioen, voor nabestaanden of bij arbeidsongeschiktheid).

Reageer op dit artikel