nieuws

Beleggingspolisclaim valt ook bij Fortis ASR op de deurmat

Archief

Na Nationale-Nederlanden heeft nu ook Fortis ASR een schadeclaim ontvangen van de Stichting Woekerpolis Claim (WPC) en Vereniging Consument & Geldzaken (VCG).

De claim betreft het Variabel InvesteringsPlan (VIP), dat eerder werd aangeboden door Amev. De organisaties, die al met NN in gesprek zijn over een vergoedingsregeling, willen binnen twee weken met Fortis ASR om de tafel. VIP-klanten kunnen zich aanmelden op de site Woekerpolisclaim.nl.
WPC en VCG vinden dat klanten onvoldoende zijn geïnformeerd over de kosten en de gevolgen daarvan op het rendement en willen dat klanten van wie de polis is beëindigd, de betaalde premies terugkrijgen, vermeerderd met wettelijke rente. Klanten met een nog lopend VIP dienen volledige informatie te krijgen over de kosten en het productrendement.
Voor het ABC Spaarplan zal mogelijk eenzelfde actie worden ondernomen richting Fortis ASR.
Verliespolis
Ook de Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Effectenbezitters en Independer hebben inmiddels de krachten gebundeld en de stichting Verliespolis opgericht, die streeft naar compensatie van mogelijke verliezen voor houders van een beleggingspolis. Die kunnen zich registreren op www.verliespolis.nl.
Aegon
WPC en VCG maakten eerder bekend dat ook Aegon een claim tegemoet kan zien voor het product Spaarbeurs. Aegon laat weten al enkele jaren bezig te zijn met verbeteringen en brengt aanpassingen in onder meer Koersplan-overeenkomsten in herinnering. “Wij hebben over deze productverbeteringen de afgelopen anderhalf jaar circa 1,3 miljoen ‘persoonlijke’ brieven verstuurd en daarnaast circa vijftig verschillende Product-Wegwijzers gemaakt, waarvan er 800.000 zijn verstuurd.”

Reageer op dit artikel