nieuws

Beleggingslijfrente nu ook bij ABN Amro

Archief

ABN Amro Verzekeringen heeft een direct ingaande lijfrente op basis van beleggingseenheden geïntroduceerd.

Op deze markt, die een snel groeiende vraag kent, bevinden zich nu tussen de tien en vijftien aanbieders. Met de Lijfrentebeleggingspolis probeert ABN Amro zich vooral op het gebied van kosten te onderscheiden. Zo is de allocatie 99,75%, oftewel: van de brutokoopsom wordt 0,25% aan kosten ingehouden.
“We rekenen op gemiddeld hoge koopsomstortingen”, aldus een woordvoerder van de bankverzekeraar. “Daardoor is het mogelijk scherp te calculeren.” Naast de eerste kosten rekent ABN Amro nog wel andere kosten: een vaste opslag van 575 euro (f 1.267), 0,5% aan- en verkoopkosten, 0,5% switchkosten, 0,3% beheerkosten en vijf euro aan excassokosten.
De systematiek van de Lijfrentebeleggingspolis is een bekende: bij aanvang van de verzekering wordt de uitkering vastgesteld in een hoeveelheid rekeneenheden (units). In de eerste drie jaar bedraagt de koers van een unit exact één euro, op basis van een fictief beleggingsrendement van 8%. Na drie jaar wordt het werkelijk gerealiseerde rendement afgezet tegen deze 8% en wordt de unitprijs opnieuw voor drie jaar vastgesteld.
De premie kan belegd worden in veertig verschillende huisfondsen van ABN Amro. Verder kent het product een levenslange en tijdelijke variant en zijn bijstortingen en contraverzekeringen mogelijk.

Reageer op dit artikel