nieuws

Beleggingsfonds ABN Amro steunt ook goede doelen

Archief

ABN Amro heeft een beleggingsfonds ontwikkeld, waarbij jaarlijks 1% van het geld wordt gegeven aan goede doelen. Een dergelijk fonds heeft in Zweden zijn waarde al bewezen.

In het Scandinavische land heeft ABN Amro vijf van dergelijke fondsen in het assortiment, die jaarlijks 1%of 2% van het belegde vermogen aan goede doelen schenken. In ruim tien jaar tijd hebben Zweedse beleggers zo _ 60 mln aan goede doelen geschonken.
Het ABN Amro Duurzaam Donatie Fonds, zoals het fonds volledig heet, steunt de organisaties Cordaid (onder andere Memisa), Safe the Children, KWF Kankerbestrijding en het Wereld Natuur Fonds. De jaarlijkse gift gaat ten koste van het fondsrendement, maar is (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar.
Het fonds is verder, zoals de naam al zegt, gericht op duurzaam beleggen. Dat betekent dat bedrijven waarin wordt belegd, blijk moeten geven van respect voor natuur, milieu en mensenrechten en dat ze goede arbeidsomstandigheden combineren met een transparante bedrijfsvoering. Ondernemingen in de gok-, tabaks- en wapenindustrie zijn expliciet uitgesloten.

Reageer op dit artikel