nieuws

Belastingexamen voor RVS-adviseurs

Archief

Elfhonderd loondienstadviseurs van RVS hebben eind vorige maand een intern examen afgelegd over de Wet Inkomstenbelasting 2001. RVS denkt bij zijn klanten commercieel goed te kunnen scoren met de nieuwe belastingregels.

“Als er één moment is waarop RVS haar persoonlijke benadering inhoud kan geven, dan is het dit wel”, zo licht RVS-directeur Floris Elias de grootscheepse aanpak ten aanzien van het nieuwe belastingplan toe. “RVS heeft anderhalf miljoen klanten en wij hebben ingeschat dat velen van hen straks een gedegen advies nodig hebben om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die het nieuwe belastingklimaat biedt: bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, studieverzekeringen en pensioenvoorzieningen.”
“Voor een gedegen advies is het echter noodzakelijk om te kunnen vaststellen welke mogelijkheden de wetgeving biedt. Daarom hebben alle RVS-adviseurs de afgelopen maanden keihard gestudeerd op de Wet Inkomstenbelasting 2001 en haar mogelijkheden. En het examen? Dat is bedoeld om hen individueel te laten ervaren of ze er klaar voor zijn.” Consequenties
De volledige buitendienst is een aantal maanden lang grondig opgeleid en getraind. Verdeeld over 225 studiegroepen hebben alle 1.100 adviseurs hun kennis op het gebied van de nieuwe belastingwetgeving aanzienlijk vergroot. De opleiding is afgesloten met een landelijke examen. De geslaagden ontvangen een certificaat, de gezakten krijgen een herkansing.
De uitslagen van het eerste examen zijn nog niet bekend, maar RVS hoopt op een minimaal slagingspercentage van 66%. “Er zijn geen directe consequenties verbonden aan het niet slagen”, meldt Ben Fros, directeur marketing en communicatie van RVS. “Ik bedoel, een adviseur wordt na een onvoldoende niet ontslagen, of zo. Maar het mag natuurlijk wel duidelijk zijn dat wij vinden dat iedere adviseur over voldoende kennis van het nieuwe belastingplan moet beschikken en dus eigenlijk zou moeten slagen voor dit examen.” Het lesmateriaal voor de opleiding is in eigen beheer ontwikkeld. Voor het samenstellen van het examen deed RVS een beroep op het Instituut voor Fiscale Kennisoverdracht (IFK) uit Rotterdam, dat onder meer lesmateriaal ontwikkelt voor de Erasmus Universiteit, Nibe-SVV en de ING Bank. De opleiding maakt deel uit van het RVS-project ‘BP2001’, waarin de organisatie op alle fronten – administratie, productmanagement, buitendienst, binnendienst en communicatie – wordt voorbereid op de kansen die de nieuwe belastingwetgeving biedt. De opleiding is het meest omvangrijke opleidingstraject uit onze historie, zo meldt RVS. RVS-directeur Floris Elias (midden) ontvangt de examens uit handen van Han Swarte (manager IFK), terwijl RVS-regiomanager Bert Schurink (rechts) toekijkt.

Reageer op dit artikel